Beställning

Beställning av produkter ska ske genom webbutiken ”www.duobad.com”. Vid beställning träffas avtal mellan dig och DuoBad och du får via e-mail en orderbekräftelse som genereras automatiskt av DuoBads databas utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid etc. förbehålls DuoBad rätten att korrigera detta i efterhand. Vid dessa tillfälle kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen acceptera ändringen eller annullera beställning.

DuoBad ingår inte avtal med personer som inte är myndiga (under 18 år). Köp gjorda av personer under 18 år hävs automatiskt. DuoBad förbehåller sig rätten att neka en beställning.

Priser

Samtliga priser på DuoBad internetbutik anges inkl. moms. I kassan kan man se det totala priset inklusive moms och alla avgifter. Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som DuoBad inte råder över, t.ex. väsentligt ändrade råvarupriser, prisändringar, valutaförändringar eller ändrad moms. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel eller felaktig information från tredje part. Vid prisjusteringar på lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att antingen acceptera ändringen eller annullera beställning.

Betalning

DuoBad garanterar att de betalningsalternativ som erbjuds via webbutiken är säkra. För trygghet och enkelhet har DuoBad valt att använda sig av direktbetalning, kortbetalning, delbetalning med Klarna AB, betalning mot faktura och förskottsbetalning. Betalning debiteras i svenska kronor. Vid betalning med kort dras pengarna direkt från kontot vid köptillfället.
Vid order av produkter som är en beställningsvara och ska tillverkas enligt din beställning med betalningsalternativet faktura, betalas hela fakturabeloppet enligt fakturans betalningsvillkor. Du finner Klarnas köpvillkor här.

Direktbetalning

Du kan betala via direktbetalning, du slussas då över till din egen bank där du gör betalningen och återvänder sedan till oss. För närvarande finns stöd för SEB, SWEDBANK, NORDEA, DANSKE BANK.

Kortbetalning

DuoBad erbjuder ett säkert köp i samarbete med ”KLARNA” Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och ingen obehörig kan se dina kortuppgifter.

Delbetalning

Vi erbjuder dig möjligheten att dela upp betalningen 3 – 12 månader räntefritt.

Betalning mot faktura

Grundkraven för köp på faktura

* Du måste vara över 18 år.
* Du skall vara fast anställd.
* Du skall ha en inkomst av tjänst överstigande 150,000 kr per år.
* Du skall ha ett registrerat telefonnummer på ditt eget namn.
* Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Återbetalningar

Återbetalning sker genom återinsättning på kort om beställningen är betald med kort. I annat fall återbetalas beloppet till av dig angivet bankkonto. Återbetalningen sker inom 30 dagar från det att ärendet som orsakar återbetalningen är avslutat.

Avbeställning/ändring

Det finns möjlighet för avbeställning / ändring av ordern mot avgift. För att veta mer om detta kan ni kontakta kundtjänst. All kontakt kring avbeställning / ändring skall ske skriftligt till outlet@duobad.com

Beställningsvaror, måttbeställda produkter eller en icke lagerförd produkt som har börjat produceras enligt er beställning kan inte ändra status och går därmed inte att avbeställa.

Ångerrätt

Ångerrätt betyder att du får pengarna tillbaka om du ångrar köpet och lämnar tillbaka det du köpt inom 14 dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan är i oskadat skick. Du har som kund rätt att utan kostnad öppna förpackningen för att kontrollera att varan fungerar. Individuellt specialbeställda produkter som är direkt måttanpassade för kund tas ej i retur. För att underlätta ditt ärende kontakta gärna kundtjänst via vårt kontaktformulär som du hittar HÄR och ange ditt ordernummer innan du returnerar din vara. Returnera varan i dess ursprungliga förpackning och orginalemballage. Du står själv för returkostnaden. Efter att vi har fått tillbaka varan och godkänt returen överför vi så snart som möjligt pengar på det bankkontonummer som du tillhandahåller. Varan ska vara i oskadat skick och väl förpackad.

Kontakt vid utnyttjande av ångerrätten

DuoBad AB
Alstervägen 76
380 44  ALSTERBRO
Telefon 0481-50000
E-post: outlet@duobad.com

Leveransvillkor

För alla leveranser gäller transport fram till adressen på körbar väg om inget annat anges. Om du bor i en lägenhet levereras varorna till porten. Chaufförerna bär inte in varorna i huset. Du behöver planera framkörningsmöjligheter till din gata eller infart eftersom din beställning normalt körs ut med lastbil. Det är viktigt att du som kund planerar mottagandet av varorna i förväg! I vissa fall anlitas Postens ”my pack” för leverans och produkten hämtas då från närmaste hämtställe.

En dag (eller i vissa fall samma dag) före leverans ringer transportören kunden förbokning av utkörningstid. Utkörning sker dagtid, 08.00-16.00 vardagar.

Leveranstiden för beställningsvaror kan variera beroende på produkt och leverantör. DuoBad meddelar alltid ett leveransdatum för beställningsprodukter.

Kontakta kundtjänst genast efter du lagt din beställning om du önskar ändra status på din order. Ändringen kan ske utan kostnad tills DuoBad inte har behandlat beställningen. Om vi har behandlat beställningen då blir det normalt en avgift på avbeställning.

Måttbeställda produkter eller en icke lagerförd vara som har börjat produceras enligt er beställning kan inte ändra status och går därmed inte att makulera.

Om den/de beställda produkterna redan har blivit skickade från vår leverantörer och leverans ej kan stoppas är det kundens skyldighet att ta emot leveransen och skicka den tillbaka till oss om kunden har ångrat köpet.

Leveransförseningar

Om leveransförsening uppstår meddelar DuoBad kunden detta genom att uppdatera leveransdatum i kundens beställningssida hos DuoBad. Om produkten skall tillverkas efter kundbeställning skall man räkna med minst 3 – 4 veckors leveranstid. Kunden har alltid rätt att häva köpet vid långa leveransförseningar. Förseningar kan i vissa fall bero på att DuoBad´s leverantörer ej har fullföljt sina åtaganden gentemot DuoBad eller att fraktbolaget inte har lyckats få tag i kunden. I det senare fallet hjälper DuoBad kunden med de uppgifter som behövs för att kunden skall kunna kontakta fraktbolaget för leverans.

DuoBad friskriver sig alla krav gällande ersättning från kunden gällande leveransförseningar.

Om det utlovade leveransdatumet blir ändrat har kunden rätt att häva köpet om kunden ej godkänner det nya leveransdatumet. Vid de tillfällen då kunden betalat i förskott och vill häva köpet på grund av försenad leverans får kunden pengarna tillbaka senast 10 dagar efter upphävningen.

Transportrisk

DuoBad ansvarar för transporten till kunden. Vid eventuella returer, som inte beror på felaktigheter till följd av DuoBad´s agerande, står kunden för transportkostnader samt transportrisker.

Leveranskontroll / Godsmottagning och avvikelseanmälan:

Vid avlastning ska varorna inspekteras noggrant av köparen/mottagaren innan leveransen kvitteras. Om några skador kan synas på emballage eller på varan vid mottagandet ska detta noteras på fraktsedeln innan mottagaren kvitterar fraktsedeln. Om det inte noteras på fraktsedeln / mottagningsbeviset kan speditören inte hållas ansvarig för eventuella skador eller saknat material. Speditören ställer inte av gods utan kvittens av kund eller för kundens räkning ansvarig mottagare. Detta innebär att du ansvarar för att det finns någon som kan ta emot och kvittera godset när leveransen utförs.

Om skada har uppstått så får du inte använda produkten utan du ska omgående kontakta vår kundtjänst. Det är också viktigt att du sparar emballaget så att skadan ska kunna besiktigas vid handläggning av skadeärendet. Beroende på skadans omfattning byts produkten ut eller så skickas en reparatör hem till dig för att åtgärda felet. Instruktion om handläggning vid skadeanmälan bifogas varje enskild sändning.

Innan du installerar din produkt ska du kontrollera att du fått en felfri produkt genom att titta på följande:

  • Stämmer produkten med din beställning i fråga om mått, mönster, klass och kvantitet?
  • Finns det några fabrikationsfel, som i slitytans finish, fläckar, onormal färgvariation etc.?

 

Fraktskador

Eventuell reklamation för dolda transportskador skall då senast ske inom 7 dagar från erhållen leverans.

Transportskada som inte är synlig utan uppackning ska anmälas senast 7 dagar efter ankomst för att reklamation ska behandlas av transportör. D.v.s. transportskador som inte varit möjligt att konstatera vid mottagandet av produkten. Blankett för anmälan och ankomstkontroll laddar du hem “här” och ifyllt dokument skickar du via mail till: skada.jkp@posten.se. Transportskador anmälda efter 7 dagar från mottagandet godkänns inte. Observera att monterade produkter kan inte anmälas för transportskador.
Observera att produkter som ska anmälas för dold eller synlig transportskada skall ej monteras. Monterad produkt innebär att du har godkänt produkten.

DuoBad frånskriver sig alla krav på ersättning från kund till följd av transportskador eller skadade produkter.

 

Ej mottagen order

Om köparen/mottagaren inte är anträffbar vid avlastning av sin beställning debiteras kunden för hanteringskostnader som uppstått i form av fraktkostnad samt administrationsavgift. Detta gäller även paket som levereras till utlämningsställe och som inte har lösts ut.

Ej mottagen leverans eller ej uthämtad postförsändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Fel plockade varor

Skulle någon av de levererade varorna vara felaktiga ber vi dig kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt, så att vi kan åtgärda felet. Fel plockade varor får inte monteras, då anses köparen ha godkänt sin leverans. Felaktiga varor skall förvaras oanvända och torrt, helst inomhus, i väntan på åtgärd.

Delad order

Vid större beställningar kan det förekomma att beställningen delas upp i flera leveranser. Detta sker speciellt då ordern innehåller varor från flera tillverkare. Vid frågor om delad leverans var vänlig och kontakta vår kundtjänst.

Bilder

Alla bilder och ritningar skall ses som illustrationer och kan inte garanteras exakt återge varornas utseende, färg eller funktion.